Araştırma, 8-11 yaşlarında olan ve bu genin yüksek risk taşıyan varyasyonuna sahip çocukların, çok fazla yemeye eğilimli olduğunu ve doydukları halde bunu fark etmekte zorlandıklarını gösterdi. Genin iştah üzerindeki söz konusu etkisi yaş, cinsiyet, sosyoekonomik geçmiş ve vücut kitle indeksine göre farklılık da göstermiyor.
Daha önce FTO’nun yetişkinlerde riskli varyasyonundan iki kopyaya sahip olanların tek kopyaya sahiplerden ortalama 3 kg., tek kopyaya sahip yetişkinlerin geni taşımayanlardan ortalama 1.5 kg. ağır olduğu bulunmuştu.
Araştırmacılardan Prof. Jane Wardle, obezite ve iştaha katkı yapan çok sayıda gen olabileceğini, bunların birlikte önemli bir etki meydana getireceğini söyleyerek, araştırmanın genin bu varyasyonuna sahip kişilerin otomatik olarak aşırı kilolu olacağı anlamına gelmediğini ancak aşırı yemeye daha eğilimli olduklarının gözlendiğini açıkladı. RADİKAL 29 TEMMUZ 2008 SALI






