İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

İbni Rüşd uluslararası sempozyumda anılıyor

İbni Rüşd uluslararası sempozyumda anılıyor
Yaşam
|

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından büyük filozof İbni Rüşd'ün 810. ölüm yılı anısına sempozyum düzenleniyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından büyük filozof İbni Rüşd'ün 810. ölüm yılı anısına "Doğu-Batı İlişkisinin Entelektüel Boyutu" konulu uluslararası sempozyum düzenleniyor.
 
"Batıya Aristoculuğu Öğreten Bilgin" olarak da tanınan ve Batı kaynaklarında adı "Averroes" olarak geçen İbni Rüşd anısına düzenlenen sempozyum, 9 Ekim'de  CÜ Yerleşkesi Kültür Merkezi'nde başladı.  Sempozyumun açılış konuşmasını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, CÜ Rektörü İlyas Dökmetaş ve CÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel yaptı.  
İngilizce ve Türkçe sunumların yer aldığı sempozyumun 16 ayrı oturumunda, İbni Rüşd'ün hayatı, düşünceleri ve yaşadığı dönemin entelektüel bakış açıları değerlendiriliyor. Sempozyumda, doğu-batı ilişkilerinin felsefi ve entelektüel tarihsel süreci ele alınarak, barışçıl ve uzlaşmacı yönler analiz ediliyor.      Çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğretim görevlilerinden oluşan 99 katılımcının söz alacağı oturumlarda, ABD, Fransa, Fas, Mısır ve İngiltere'den katılacak bilim adamları konuşma yapacak.
AKRA FM
AKRA