İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

'Din görevlileri gönül doktoru gibi'

'Din görevlileri gönül doktoru gibi'
Türkiye
|

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dininin inanç, kimlik ve bölge farkı gözetmeksizin mağdur ve mazlumun yanında olmayı emrettiğini belirterek, "İnsani yardım olunca akan suların durması ve bütün kapıların açılması gerekir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dininin inanç, kimlik ve bölge farkı gözetmeksizin mağdur ve mazlumun yanında olmayı emrettiğini belirterek, "İnsani yardım olunca akan suların durması ve bütün kapıların açılması gerekir" dedi.

Mersin'de temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, din görevlileri ile sahada buluşmayı önemsediklerini belirtti.

Din adamlarının artık sadece ibadet görevini yerine getiren kişiler olmadığını, toplumdaki sosyal sorunlarla da yakından ilgilendiğini ve sosyal konularda rol aldıklarını dile getiren Bardakoğlu, "İstiyoruz ki din görevlilerimiz caminin dışına taşsın, caminin dört duvarı arasında kalmasın. Çevre bilinci, akarsuların daha temiz olması ve ne kadar sorun varsa tüm konularda din görevlilerimizin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Bu son dönemde böyle olmaya da başladı. Son 5-6 yıldır artık din görevlilerimiz gönül doktoru gibi çalışmaya başladı" şeklinde konuştu.

Gazze'ye giden insani yardım konvoyunun İsrail tarafından engelleneceği yönündeki soru üzerine Bardakoğlu, şunları söyledi: "İnsani yardım gemisinin engellenmesinin hiçbir gerekçesi olmaması gerekiyor. Bizim dinimiz inanç farkı, bölge, kimlik farkı gözetmeksiniz her mağdur ve mazlumun yanında olmayı emreder. Aynı hassasiyetle inanç farkı, bölge farkı gözetmeksizin her insanın yanında olmalı ve insani yardımları desteklememiz ve onun önüne çıkan engeller konusunda da açık bir duruşa sahip olmamız gerekir. İnsani yardım olunca akan suların durması ve bütün kapıların açılması gerekir."

HABER7 / 30 MAYIS 2010

AKRA