Regaib Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen müslümanlar camilere akın etti. İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerde 7'den 70'e binlerce kişi akşam namazı sonrası camilere akın etti. İslam aleminin kutsal saydığı üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ni fırsat bilen Müslümanlar camilere koştu. Ellerini semaya kaldırıp, dua eden Müslümanlar Yaradan'dan af diledi.
İslam'da kutsal üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili, İstanbul'da huşu içinde kutlandı. Kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Bu kutsal gece nedeniyle akşam saatlerinden itibaren camiler dolmaya başladı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii ve Süleymaniye Camileri dolup taştı. Kandili fırsat bilip yurtdışından ve şehir dışından gelen çok sayıda vatandaş tarihi camileri ziyaret etti. Aileleriyle birlikte camiye gelen Müslümanlar günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldırdı. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.
BURSA'DA ULU CAMİ DOLDU TAŞI
Tarihi Ulu Camii yatsı namazından saatler öncesinde doldu.
Bursa'da, Regaib Kandili nedeniyle vatandaşlar Ulucamii'ye akın etti. Çevre illerden de insanların akın ettiği Ulucamii'de kandil coşkusu dualarla yaşandı. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulucamii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Regaib Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.
Vatandaşlar, Regaib Kandili nedeniyle Ulucamii'ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Çevre illerden geldiklerini söyleyen kimi vatandaşlar ise, Regaib Kandili'ni hakkıyla eda edebilmenin sancısını yaşadıklarını dile getirdi.
Bursa'da kandil sebebiyle Ulu Camii başta olmak üzere Emir Sultan, Muradiye, Yıldırım Bezayıt gibi belli başlı camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü. Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kuran'ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti.
HABER7 / 18 HAZİRAN 2010






