İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Asfa Kitap Fuarı sürüyor

Asfa Kitap Fuarı sürüyor
Yaşam
|

Hayatı okuyarak anlayan, çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Asfa Eğitim Kurumları, kitap fuarı düzenliyor.

Hayatı okuyarak anlayan çağdaş, özgür ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmek için okuma alışkanlığının pekiştirilmesine özel önem veren Asfa Eğitim Kurumları, kitap fuarı düzenliyor.  Fuar 5 Aralık'a kadar açık kalacak.
 
“Asfa Kitap Fuarı ve Kültür Etkinlikleri”  Asfa Spor ve Kültür Merkezi’nde sürüyor. Birçok yayınevinin katıldığı fuar bünyesinde ayrıca  F. Zeynep Çilek Kopuz’un tezhip sergisi ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor.
Fuarda sırasıyla Ahmet Maraşlı, Fatma K. Barbarosoğlu, Dursun Gürlek, Yavuz Bülent Bakiler, Nurullah Genç, Hicran Göze, Zeynep Uluant, Mustafa Armağan, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Ali Erkan Kavaklı, M. Engin Noyan ve Ayşe Böhürler konuk olacak. Öğrencilerle söyleşi yapacak olan yazarlar kitaplarını da imzalayacaklar. Kitapların son derece uygun fiyatlarla satılacağı fuar  8:15 ile 18:00 saatleri arasında 5 Aralık'a kadar açık kalacak.   
Okuma alışkanlığının pekiştirilmesi konusunda birçok organizasyon ile çalışmalarını sürdüren kurumda; 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik çalışan komisyon her öğrencinin dönemde en az 4 kitap okumasını sağlıyor. Çeşitli değerlendirme yöntemleri ile öğrenciler okumaya teşvik ediliyor.
Kurumsal web sitesinde bulunan kitap arama motoru ile de öğrencilere kitap seçimlerinde yardımcı olunuyor. Okuma saatlerinde daha önceden belirlenip sınıfa asılan listede bulunan kitapları okuyan öğrenciler, yorumlarını, değerlendirme formu doldurarak öğretmenleri ile paylaşabiliyor.
İki yıldır bu uygulamayı sürdüren Asfa Okulları’nda öğrenciler, artık kitap okumak için ayrılan 20 dakikayı, nasıl aktığını bile anlamadan farklı dünyalara yaptıkları yolculukların lezzeti ile geçiriyor.
AKRA FM
AKRA