Erdoğan, ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael G. Mullen'i kabul etti. Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde saat 15.05'te başlayan görüşmenin başında, haber ajanslarının görüntü almalarına izin verildi.
Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmeye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı.
BugünAnkara'da temaslarda bulunacak olan Oramiral Mullen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile görüşecek.
Mullen ile görüşmelerde, Irak, PKK ile mücadelede yürütülen işbirliği, Afganistan'daki NATO operasyonu, İran, Kafkaslar'daki kriz ve iki ülke arasındaki askeri işbirliği konularının ele alınması bekleniyor.
Mullen, Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı görevine gelmesinin ardından bir araya geleceği ilk yabancı konuk olacak.
CNN TURK - 15 EYLÜL 2008 PAZARTESİ







