İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Orman yangını kontrol altında

Orman yangını kontrol altında
Türkiye
|

Hatay'ın Samandağ ilçesinde önceki gün başlayan, 400 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın kontrol altına alındı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde önceki gün başlayan makilik ve çalılıkların yanı sıra yaklaşık 400 hektarlık kızılçam alanının da zarar gördüğü yangın büyük oranda kontrol altına alındı.   

Samandağ ilçesine bağlı Şahlankaya mevkisi ile İskenderun ilçesine bağlı Arsuz-Uluçınar beldelerinde, önceki gün iki ayrı noktada kızılçam ve makilik alanda çıkan yangının etkisi azalmaya başladı.
Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası olan alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Arazinin sarp olması nedeniyle ekipler müdahalede güçlük çekti.
Kızılçam, çalılık, makilik olmak üzere yaklaşık bin hektar alanın zarar gördüğü yangın, bölgede sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmurun da etkisiyle kısmen kontrol altına alındı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Çoşkun, yangına, piknik yapanların neden olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
Yangına üç cepheden 8 dozer, 35 arazöz, 6 su tankı 25 hizmet aracı ve 400 işçiyle müdahale ettiklerini aktaran Çoşkun,  "İki günden bu yana devam eden ve rüzgarın etkisiyle genişleyen yangın, sabah saatlerinde bölgede etkili olan yağış sayesinde büyük oranda kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 400 hektarlık kızılçam ile çok büyük bir alanı kapsayan çalılık ve makilik zarar gördü. Ayrıca Şahlankaya mevkisindeki bir ev de yandı. Çevre illerden tüm ekiplerin seferber olduğu yangını yağmur sayesinde büyük oranda kontrol altına aldık" dedi.
Yağmur nedeniyle yangının şiddetinin azaldığını ifade eden yetkililer, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin'den gelen ekiplerin de müdahalesiyle yangının tamamen kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirtti.
Evi yanan orman işçisi Ali Halistürk, yangının kontrol altına alınmasının evini kaybetmesinin üzüntüsünü hafiflettiğini söyledi.
CNN TURK - 22 ARALIK 2008 PAZARTESİ

AKRA