İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

‘İstiklal Şairi’ne komşu olacak

‘İstiklal Şairi’ne komşu olacak
Türkiye
|

BBP: ''Tacettin Dergahı'nda kendisi gibi millete mal olmuş, milletin İstiklal Marşı'nı yazmış Mehmet Akif'in yanına defni kararlaştırıldı'.'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, helikopterin düşmesi sonucunda hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Tacettin Dergahı'na defnetmeye karar verdiklerini söyledi.

Gündoğdu, Yazıcıoğlu'nun millete mal olmuş bir kişi olduğunu, bu özelliğine uygun bir yere defnedilmesi için bazı yerleri araştırdıklarını anlattı.

Öncelikle kararlarını öğrenmek için başkanlık divanı olarak Yazıcıoğlu'nun ailesiyle görüştüklerini bildiren Gündoğdu, görüşme sonrası fikir birliği oluştuğunu söyledi. Bu görüşme sonrasında bazı yerleri Yazıcıoğlu'nun ailesine gösterdiklerini dile getiren Gündoğdu, ''Sonuçta Tacettin Dergahı'nda kendisi gibi millete mal olmuş, milletin İstiklal Marşı'nı yazmış Mehmet Akif'in yanına defni kararlaştırıldı'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir ömür boyu milleti ve demokrasi için görev yaptığını ifade eden Gündoğdu, ''Her zaman milletimizin yanında durdu. Dik duruşu ile milletimiz onu, kalbinde sevgisiyle buluşturdu. Biz de bu sevginin yansıması olarak Tacettin Dergahı'na defnedilmesine karar verdik'' diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Tacettin Dergahı'na defnedilebilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Taceddin dergahı olmazsa Hacı Bayram Camii veya Başyazıcıoğlu Camii'nin avlusuna defni gündeme gelecek. Cenaze namazı, 31 Mart Salı günü Kocaetepe Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak.

AKRA FM - 30 Mart 2009 Pazartesi
AKRA