İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İstanbul'da 2. domuz giribi vakası

İstanbul'da 2. domuz giribi vakası
Türkiye
|

ABD'den İstanbul'a gelen ve domuz gribi virüsü tespit edilen turistin karısı da virüslü çıktı.

ABD'den İstanbul'a gelen ve domuz gribi virüsü tespit edilen turistin karısı da virüslü çıktı. 
 
ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu bir yolcuda ''H1N1 virüsü'' tespit edilmesinin ardından, hava limanında önlemler artırıldıABD'den Irak'a gitmek üzere Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul'a gelen ABD vatandaşı Iraklı 1983 doğumlu S.S.A. 'da domuz gribi virüsü bulunduğunun açıklanması üzerine Atatürk Havalimanı'nda gerek çalışanlar, gerek yolcu kontrollerinde önlemler genişletildi.
Termal kameralarla kontroller devam ederken, yolcularla yakın temasta bulunan sağlık ekipleri, pasaport polisi, hava limanında görevli diğer çalışanlar ile basın mensuplarının maske ve eldivenlerle çalıştıkları görüldü.
Termal kameraların bulunduğu alanda yurt dışından gelen yolculara domuz gribine karşı bilgilendirici broşürler dağıtılırken, isteyen yolculara maske de verildi.Bu arada Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı pasaport öncesi alanda bulunan karantina odası da tadilattan geçirildi.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesinden gelen denetleme ekipleri de alınan önemleri yerinde denetledi.
TİMETURK - 17 MAYIS 2009 PAZAR
AKRA