İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Putin, Ermeni zirvesinden sonra geliyor

Putin, Ermeni zirvesinden sonra geliyor
Türkiye
|

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bakû’ya yaptığı ziyaret sonrasında Ankara, haziran ayı içinde yoğun bir Ermeni diplomasisine hazırlanıyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı 6-7 Haziran tarihlerinde Moskova’da ağırladıktan sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bakû’ya yaptığı ziyaret sonrasında Ankara, haziran ayı içinde yoğun bir Ermeni diplomasisine hazırlanıyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı 6-7 Haziran tarihlerinde Moskova’da ağırladıktan sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre “başbakan” sıfatı ile ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Putin’in ziyaret tarihi büyük ölçüde kesinleşti. Putin’in 25 Haziran’da Türkiye’ye gelmesi öngörülüyor. Ancak Putin, Türkiye ziyareti öncesinde, Aliyev ile Sarkisyan’ın bir araya geleceği bir zirveye ev sahipliği yapacak.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre Putin’in Türkiye ziyareti iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Azerbaycan-Ermenistan arasındaki denklemin çözülmesi için de büyük önem taşıyor. Türkiye’nin, Azeri ve Ermeni liderler arasındaki görüşmeden özellikle Karabağ ve işgal altındaki yedi bölgeye ilişkin çıkacak sonuçlara bağlı olarak, ilişkilerin normalleştirilmesine hız vermesi bekleniyor. Eğer, Moskova’daki toplantıdan Ankara’nın beklediği sonuçlar çıkmazsa, Türkiye, Putin’den, Rusya’dan Minsk grubunun çalışmalarını hızlandırmasını talep edecek.

CUMHURİYET - 1 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ
AKRA