İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Taksim'de binlerce insan Çin'i protesto etti

Taksim'de binlerce insan Çin'i protesto etti
Türkiye
|

Çin'in uyguladığı insanlık dışı şiddet ve baskıları protesto etmek amacıyla Taksim'de STK'lar tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Taksim'e binlerce insan akın etti.

Çin'in uyguladığı insanlık dışı şiddet ve baskıları protesto etmek amacıyla Taksim'de STK'lar tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Taksim'e binlerce insan akın etti. 
 
Çin son günlerde uyguladığı insanlık dışı şiddet ve baskıları protesto etmek amacıyla İstanbul'da protesto gösterisi düzenlendi. Duyarlı kesimler Doğu Türkistan'lı kardeşlerinin yanında olduklarını haykırdılar.
İlk Protesto gösterisi Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği'nin öncülük ettiği ve bir çok insani yardım ve insan hakları kuruluşlarının desteklediği Doğu Türkistan dostlarının eylemi, İstanbul İstiklal Caddesinde Galatasaray Lisesi önünde dün saat 17:00'de gerçekleşti. Gösteriyi İnsani Yardım Vakfı İHH, Mazlum-Der, Özgür-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi ve daha bir çok sivil toplum kuruluşu destek verdi.
BUGÜN DE ANKARA'DA MAZLUM-DER DÜZENLİYOR
İkinci gösteri ise Mazlum-Der tarafından BUGÜN  saat 14:30'da  Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde yapılacak. Eyleme Mazlum-Der'in yanısıra Doğu Türkistan Derneği ve BBP de katılacak,
Dernek tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olaylarda polisin müdahaleleleri sonucunda yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve binlerce kişinin de yaralanması üzerine Mazlum-Der, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan Zulmüne Son vermesi için Çin Halk Cumhuriyeti büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacaktır."
TİMETURK - 7 TEMMUZ 2009 SALI
AKRA