İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İlk başvuru Kamer Genç'ten

İlk başvuru Kamer Genç'ten
Türkiye
|

TBMM başkanlığı için ilk aday Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu. Adaylık başvuruları 3 Ağustos'ta sona erecek

TBMM başkanlığı için ilk aday Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu. Adaylık başvuruları 3 Ağustos'ta sona erecek.

Meclis başkanlığı için ilk aday Kamer Genç oldu.Memleketi Tunceli'de bulunan Bağımsız milletvekili Kamer Genç başvurusunu faksla iletti. Başvurular, 3 Ağustos Pazartesi saat 24.00'te sona erecek.

Köksal Toptan'ın görev süresinin 9 Ağustos'ta dolacak olması nedeniyle Meclis, başkan seçimi için 4 ve 5 Ağustos'ta olağanüstü toplanacak.

1'inci ve 2'nci turlar 4 Ağustos Salı günü yapılacak. Bu turlarda üye tam sayısının üçte ikisi olan 367 sayısı aranacak.

İlk iki turdan sonuç alınamazsa 5 Ağustos'ta yapılacak üçüncü turda, salt çoğunluk olan 276'ya ulaşan aday, başkan seçilecek.

Bu turda da başkan seçilemezse, en çok oy alan iki adayın katılacağı son turda fazla oy olan aday, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni başkanı olacak.

Gizli oyla yapılacak başkan seçiminin tamamlanmasının ardından Başkanlık Divanı üyeleri de belirlenecek.

TRT - 30 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE
AKRA