İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Başer bugün açıklama yapacak

Türkiye
|

Hükümetin medyaya yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinden aldığı emekli Orgeneral Edip Başer'in bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

Hükümetin medyaya yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinden aldığı emekli Orgeneral Edip Başer'in bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

Başer'in görevden alındığına dair karar dün yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklandı.   
Başbakanlık'ın yazılı açıklamasında, "Başer'in sözlerinin çalışmaları olumsuz yönde etkileyeceği göz önünde bulundurularak görevinin sona erdirilmesi uygun görülmüştür" denildi.  
Başer, gazetelere yaptığı açıklamada, "Mekanizma işlemiyor, istifa edeceğim" demişti.
Başer'in yerine Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay atandı.
Edip Başer, PKK ile mücadele için kurulun mekanizma kapsamında, ABD'li muhatabı Joseph Ralston ile görüşmelerde bulunuyordu. Washington yönetimi,  Edip Başer'in görevden alınmasının, PKK'ya karşı oluşturulan üçlü mekanizmanın işleyişini etkilemeyeceği görüşünde.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, "Türk hükümetinin ciddiyetle çalışmayı sürdüreceğinden eminim. Biz kesinlikle öyleyiz ve Irak hükümetinden de öyle davranmasını bekliyoruz" dedi.
McCormack, ABD'li koordinatör Ralston'ın çabalarının süreceğini vurguladı.
CNN TURK - 22 MAYIS 2007 SALI
AKRA