İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

BİNDER 'el-Muallim (sav)' programı hazırlıklarını tamamladı

BİNDER 'el-Muallim (sav)' programı hazırlıklarını tamamladı
Türkiye
|

İstanbul Başakşehir ilçesi STK'larından İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, 2010 yılının ilk salon programını yine Mevlid Kandili günü olan 25 Şubat 2010 Perşembe günü tertipliyor.

İstanbul Başakşehir ilçesi STK'larından İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, 2010 yılının ilk salon programını yine Mevlid Kandili günü olan 12 Rebiulevvel 1431 /25 Şubat 2010 Perşembe günü tertip ediyor.

BİNDER, geçen yıl Mevlid Kandili akşamı 5.000 kişilik İstanbul Gösteri Merkezin'de el-Emin (sav) adlı programı tertip ederek İstanbulluların gönlünü fethetmişti.

BİNDER Başkanı Zafer Köksal, “BİNDER, ulusal anlamda, geniş katılımın olduğu belli konulara yoğunlaşılan ve önemli mesajları içeren programlar tertipleyerek insanımıza hizmete devam etmektedir” dedi.

BİNDER Başkanı Köksal, “Mevlid Kandili, Peygamber(SAV) Efendimiz'in Hicri takvime göre dünyaya teşrif ettikleri gündür. Öyleyse, 'Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu güne münhasır ne yapabiliriz?' diyerek işe başladık. Mevlid Kandili'ni idrak eden Müslüman birey, kurum ve kuruluşlar, vaaz-u nasihatlerle Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan programlar icra etmeye çalışıyorlar. Bunlar elbette olması gereken programlardır. BİNDER olarak, her yıl Mevlid Kandili'nde, Peygamber Efendimiz'in, günümüzde göz ardı edilen özelliklerinden, vasıflarından birini ele alarak, bu vasfı üzerinde yoğunlaşıp, detayları ile insanımıza hatırlatmak için yola çıktık. 1430 Hicri yılında gerçekleştirilen programımızda Peygamber Efendimiz'in, "doğruluk" ve "güvenilirlik" özelliği seçilmiş ve programa "el-Emin (SAV)" ismi verilerek icra edilmişti. Program, tüm ülkede yankı bulurken, ulusal televizyonlardan canlı olarak ve birden fazla kere de paket olarak yayınlandı. Anadolu'daki çok sayıda yerel televizyon programı canlı yayınladı. Bu yıl da Peygamber Efendimiz'in, eğiticilik-öğreticilik-muallimlik vasfı ve özelliği ön palana çıkartılarak "el-Muallim (sav)" ismi verilen bir program tertip ediyoruz.” diye konuştu.

“Allah (c.c)'ın, Cebrail (as) vasıtasıyla eğittiği, öğrendiklerini en iyi şekilde yaşayarak öğreten ve anlatan, her devrin en iyi muallimi olan Peygamber Efendimiz'in bu ahvali, öğreticiler ve öğrenenler üzerinde etkisini göstermiş ve Mescid-i Nebevi kısa zamanda, yeni muallimler yetiştiren bir bilim yuvası haline gelmiştir” diyen Zafer Köksal, hazırlık aşamasında bir çok yerde başlık olarak kullandıkları "Halleriye öğreten Peygamber" ve "O öğretmeseydi, biz bilemezdik" konseptenin çok öndemli olduğunu söyledi.

Zafer Köksal, programda, Peygamber Efendimiz'in hayatına yoğunlaşarak, günümüzde oldukça geri planda kalan "Alim-İlim-Eğitim" üçlüsünün öneminin vurgulanacağını, geleceğimizin umudu gençlerimizin Peygamberî eğitim usulünden haberdar edilerek O'nun zamanındaki çalışmalardan örneklerler sunacaklarını bildirdi.

4 ŞUBAT 2010
AKRA