İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

EHEC'in kaynağı sebze filizleri çıktı

EHEC'in kaynağı sebze filizleri çıktı
Yaşam
|

Almanya'da şimdiye kadar 29 kişinin ölümüne sebep olan EHEC salgınının kaynağının büyük olasılıkla sebze filizleri olduğu belirlendi.

Almanya'da şimdiye kadar 29 kişinin ölümüne sebep olan EHEC salgınının kaynağının büyük olasılıkla sebze filizleri olduğu belirlendi.

Salgın hastalıklar konusunda uzman kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü'nün başkanı Reinhard Burger, salgının kaynağının tanımlanabilmesi için yeni bir yöntem geliştirdiklerini, buna göre salgının kaynağının büyük bir olasılıkla sebze filizleri olduğunu ifade etti. Yeni yöntem ile bazı hastalara ve aşçılara çeşitli sorular sorduklarını ifade eden Burger, filizleri yiyen kişilerde, diğer sebzeleri yiyen hastalara göre 9 kat daha fazla EHEC bakterisi tespit edildiğini kaydetti. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Bonn kenti yakınlarında, çöplükteki bir kutunun içinde bulunan filizlerde EHEC bakterisi tespit edildi.

Reinhard Burger ayrıca, Almanya'da EHEC'den hastalananların sayısının azaldığını, yine de salgının henüz sona ermediğini, yeni vakaların ortaya çıkabileceğini ifade etti. Salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yükseldiği bildirildi.

SABAH/11 HAZİRAN CUMARTESİ

AKRA