İlköğretim 1,2 ve 3. sınıflarda haftalık zorunlu ders saati 25, 4 ve 5. sınıflarda ise 26 saate indirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim haftalık ders saatlerinde yeni bir düzenleme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu ders yükünü hafifletmek, öğrencilere okulu daha çok sevdirmek, istek ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler yapmalarına ve ders seçmelerine imkan vermek amacıyla Haftalık Ders Çizelgelerini yeniden düzenledi.
Yeni çizelgeye göre, ilköğretim okullarının, haftalık 30 olan zorunlu ders saati 1, 2 ve 3. sınıflarda 25’e, ilköğretim 4 ve 5. sınıflarda ise 26 saate indirildi.
Arta kalan zamanlarda ise öğrenciler çeşitli etkinlikler yapacak.
Önümüzdeki eğitim öğretim yılında programı hazırlanmakta olan "Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi" dersi de okullarda okutulmaya başlatılacak.
Yeni uygulama ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ders saatinin fazla olması çocukların başarısı ile doğru orantılı değil. Bu uygulama ile okulları çocukların daha mutlu olduğu mekanlara dönüştürmeye çalışıyoruz." dedi.
21 TEMMUZ 2010






