Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sadece sekizinci sınıfta yapılması kararlaştırılan Seviye Belirleme Sınavı’nın, bu yıl yedinci sınıflarda yapılıp yapılmayacağına ilişkin yargı kararını beklediklerini söyledi.
Çubukçu; "Ben arzu ediyorum ki, meselenin vahameti gözönüne alınarak, Danıştay tarafından, derhal bu konuda, esasa ilişkin karar verilsin." dedi.
Çubukçu şunları söyledi:
"Açıkçası bu bizim Bakanlık olarak çok dışımızda gelişen bir olay. Ben arzu ediyorum ki; bu safhada, meselenin vahameti gözönüne alınarak, Danıştay tarafından derhal bu konuda esasa ilişkin karar verilsin. Çünkü bu konuda toplanacak bir delil vesaire yok. Ben hukukçuyum. Yürütmeyi durdurma kararı verildi, yürüyen bir işlem yok. Aslında bu sınav, bildiğiniz gibi Haziran ayında gerçekleştirilecek. Ben arzu ediyorum ki, yani bütün bu velilerin üzerinde baskı oluşturan ve zihinleri karıştıran bu konu bizden kaynaklanmıyor. Yargı bu konuda bir karar versin. Hangi kararı verirse, zaten hukuk devletindeyiz, dolayısıyla biz bu karara uyarız."
TRT / 25 KASIM 2010







