Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 19 Ocaka kadar yapılabilecek.
Adaylar 2011-ÖSYS Kılavuzuyla aday bilgi formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Bu kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
Kılavuzda, başvuru işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.
2011-2012 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar, 2011-ÖSYS'ye başvuracak.
ÖSYS'ye başvuruda ortaöğretim kurumu (okul) müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak. Ancak aynı adreste birden çok ortaöğretim okulunun bulunduğu durumlarda, bu okulların hepsine hizmet veren bir başvuru merkezi bulunacak.
11 OCAK 2011






