Kamu hizmetlerinin etkin biçimde yürütülmesi için Bakanlar Kurulu’na kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi tanıyan kanun Meclis’ten geçti.
Yasa, bakanlıkların yeniden yapılandırılması çerçevesinde öncelikle devlet bakanlıklarının azaltılmasını içeriyor. Bu kapsamda; ekonomi, ticaret, (gençlik ve spor) ile (aile, özürlü ve kadına) yönelik 4 yeni bakanlık kurulacak.
Ayrıca, kamuda atama, nakil, görevlendirme, emeklilik gibi konularda da düzenleme yapılması öngörülüyor.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, muhalefetin eleştirilerine karşılık, Meclis’in dışlanmadığını söyledi.
Çiçek şöyle konuştu:
"Yetki yasaları Meclisi bypass etmek değildir... Sınır birlikleri getirme, yeni ordu kurma yok, Silahlı Kuvvetlerin reorganizasyonu yok, aklımızın köşesinden geçmedi, yerel yönetimlerle ilgili düzenleme yok... Yetki sözkonusu olacaksa büyük ölçüde seçimleri takiben kullanmayı düşünüyoruz".
6 NİSAN 2011







