İstanbul şiddetli yağan yağmura teslim. Dün geceden beri devam eden yağmur sabah saatlerinde şiddetini artırdı.
Yoğun yağış yüzünden araçlar trafikte mahsur kalırken, çok sayıda vatandaş ta yaya olarak yollarda mahsur kaldı.
Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, sıcaklıkarın 10 derecenin altında olacağı İstanbul'da yağışın gün boyu sürmesi bekleniyor.
Marmara ve Ege'de kuvvetli yağış var
Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, Marmara ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri yağışlı gececek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ve Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak olmak üzere; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-
Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
18 NİSAN 2011







