İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Dikkat! soğuk hava geri geldi

Dikkat! soğuk hava geri geldi
Yaşam
|

Yağışlı hava batı bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte sıcaklılıkarın yer yer 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Yağışlı hava batı bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte sıcaklılıkarın yer yer 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Yağışların sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Vatandaşlar, sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı.

Dün (04.05.2011) Marmara ve Ege’de kuvvetli sağanaklar başladı. bugünden (05.05.2011) itibaren hafta sonuna kadar ülke genelinde sağanak yağış devam edecek.

İstanbul’da hava sıcaklığı bugün 8 derece birden düşecek. Yağışlı havanın hafta sonu da etkili olması bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak?

Yağışlar, Gaziantep, Kilis, Ş.urfa ve Mardin çevreleri dışında tüm yurtta etkili olacak. Sıcaklıklar kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; İzmir, Aydın, Adana, Kayseri, Sivas, Samsun, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar batı kesimlerde kuzey ve batı, doğu bölgelerimizde güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatılı (Lodos) yönlerden, gece saatlerinde Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğusu, ile gece saatlerinde il geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(20)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinde kuvvetli olacak.(20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar sabah saatlerinde il genelinde, öğle saaatlerinde iç kesimlerde kuvvetli olacak.(16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(24)

5 MAYIS 2011

AKRA