İzmir polisi, gelin arabalarının önüne atlayarak para almaya çalışan çocuğun ailesi hakkında "çocukları çalıştırmak" ve "aile yükümlülüğü ihlalinden" işlem başlattı. Çocuk ise korumaya alındı
İzmir polisi, gelin arabalarının önüne atlayarak para almaya çalışan çocukların aileleri hakkında yasal işlem yapıyor. Gerekçe ise "çocukları çalıştırmak." Karşıyaka ilçesinde, nikah salonundan çıkan bir cipin önüne atlayarak hem canını tehlikeye atan hem de trafiği aksatan 9 yaşındaki A.A. asayiş ekiplerinin uyarısıyla bölgeye gelen çocuk polisi tarafından, "mağdur" statüsüyle koruma altına alındı. Polis, küçük çocuğun annesi M.A. hakkında da çocuğunu dışarıda çalıştırdığı gerekçesiyle yasal işlem yaptı. M.A., 1 yıla kadar hapis cezasını öngören, "aile yükümlülüğünü ihlal" suçundan savcılığa sevk edildi. Polis, korumaya aldığı A.A.'ya da eğitimine devam etmesi için yardımcı olacak.
EĞİTİME DEVAMLARI SAĞLANACAK
Emniyet yetkilileri, amaçlarının eski ve güzel bir geleneğe son vermek olmadığını, sadece bu işi rant kapısı haline getirip, çocuklarının hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye sokan aileler hakkında yasal işlem uyguladıklarını belirtti. Yetkililer, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüşerek, mağdur konumdaki çocukların eğitimlerine devam etmesinin sağlandığını vurguladı.
SABAH / 26 MAYIS 2011






