Büyütülecek bir sorun olmadığını” savunan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk, sınavın iptalini mümkün görmüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk, 11 ildeki 26 okuldaki 475 öğrencinin puanlarının yanlış hesaplandığını açıkladı. Aktürk, bu öğrencilerini puanlarının yeniden hesaplanacağını söyledi, ancak binlerce adayın sıralamasının değişmesi sonucu mağdur olacağı görüşünü kabul etmedi.
Aktürk “Bir öğrenci, bir yönetici hata yaptı diye bir başka öğrenci mağdur olarak onun yerine yerleşmeyi nasıl gönlüne yedirebilir. Bu hata yapılmasaydı zaten kendisi listede o sıraya gelemeyecekti” dedi.
Aktürk, sınavın iptaline de ihtimal vermiyor: “Mahkeme iptal edin derse mahkeme kararına uymak zorundayız ama onun olacağına da zannetmiyorum. Çünkü daha önce de değişik vesilelerle bu şekilde iptal davaları ve müracaatları oldu. Geçen senelerde de oldu, hiçbirinde de gerekli kanıtı bulup iptal edemediler, ettiremediler.”






