İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Zeytinburnu 'acele' kamulaşacak

Türkiye
|

En az 2 bin 295 binası çökme riski taşıyan ancak altı yılda sadece çatırdayan bazı binaların mühürlenebildiği Zeytinburnu için acil kamulaştırma kararı yürürlükte

En az 2 bin 295 binası çökme riski taşıyan ancak altı yılda sadece çatırdayan bazı binaların mühürlenebildiği Zeytinburnu için acil kamulaştırma kararı yürürlükte
 
Bakanlar Kurulu'nun, 2 bin 295 binasında çökme riski bulunan Zeytinburnu'nda kararnameyle yenileme alanı olarak belirlenen alanların acele kamulaştırılmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
1999 yılındaki Marmara Depremi'nden sonra Yıldız Teknik, Boğaziçi, Orta Doğu Teknik ve İstanbul Teknik üniversiteleri ile Büyükşehir ve Zeytinburnu belediyelerince yapılan ortak çalışma sonucu hazırlanan 'Deprem Master Planı' kapsamında, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Zeytinburnu, Avcılar ve Topkapı'nın öncelikli ele alınması vurgulandı. Bu çerçevede pilot bölge seçilen Zeytunburnu'ndaki bütün binalar incelendi. İnceleme sonucunda, 16 bin 32 binadan, yaklaşık 72 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren 2 bin 295'inin çökme riski taşıdığı ve yenilenmesine karar verildi. Öte yandan ilçede yaklaşık 6 bin kaçak yapının bulunması, güçlendirme çalışmasının da önünü tıkadı. Gökalp, Sümer ve Yeşiltepe mahallelerinde yıkıma derhal başlanması gerektiği belirtildi.
RADİKAL -30 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ
AKRA