İlk ve ortaöğretim okulları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yarın tatil olacak.
Öğrencilerin katılacağı “temizlik” etkinlikleri, 5 Haziran’da çok sayıda faaliyet gerçekleştirileceği gerekçesiyle 4 Haziran’da alındı.
Bu çerçevede tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler ve öğretmenler, deniz kıyılarında, akarsu ve göl havzalarında, piknik alanlarında ve diğer açık alanlarda aynı anda “temizliğe” başlayacak, poşet ve pet şişe toplayacak.
Kene uyarısı
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise öğrencilerin açık alanlarda poşet ve pet şişe toplayacak olmasını eleştirerek, öğrencilerin karşılaşabileceği kene tehlikesine karşı ciddi önlemler alması gerektiğini söyledi.
Koncuk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla okulların bir gün tatil edilmesi konusunda konuşan Koncuk, çevre bilincini kazandırmak açısından bu etkinliği doğru bulduklarını ancak çekinceleri olduğunu söyledi. Koncuk, “Öğrencilerin karşılaşabileceği kene tehlikesine karşı Milli Eğitim Bakanlığı ciddi önlemler almalı” dedi.






