Light, mısır, çavdarlı, yeditahıl, ayçekirdekli, patatesli, nişastalı gibi ekmek çeşitleri denetim dışı. Fırınların yılda yalnızca bir kere denetlenmesini eleştiren İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, ambalajlı ekmek uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul'daki 4 bin fırının yılda yalnızca bir kez denetlendiği, lüks ekmek olarak satılan light, mısır, çavdarlı, yeditahıl, ayçekirdekli, patatesli, nişastalı gibi ekmek çeşitlerinin hiçbir denetime tabi tutulmadan satışa sunularak yurttaşların mağdur edildiği kaydedildi. Yılda 600 bin YTL'lik ekmek de çöpe gidiyor.
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer kentte faaliyet gösteren 4 bin fırının yılda yalnızca bir kez denetlenmesinin sağlıklı ekmek üretiminin önünde büyük engel olduğunu söyledi. Türk ekonomisinin çöpe giden ekmekten yıllık zararının 600 bin YTL olduğunu anımsatan Özer, ''Bu zararı önlemek için halen yürürlükte olan 'ambalajlı ekmek' uygulamasına geri dönülmeli. Çünkü ambalaj, ekmeği çevresel etkilerden korurken raf ömrünü de uzatır. Dolayısıyla çöpe giden ekmeklerin sayısı azalır ve israf önlenmiş olur'' diye konuştu.
CUMHURİYET 06.08.2005