İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

'Bağımlı' çocuklar

Yaşam
|

İngiltere ve İskoçya'da 16 yaşın altındaki yaklaşık 35 bin çocuğun eroin bağımlısı oldukları resmi olarak açıklandı.

İngiltere ve İskoçya'da 16 yaşın altındaki yaklaşık 35 bin çocuğun eroin bağımlısı oldukları resmi olarak açıklandı.
 
Resmi istatistiklerin, sorunun boyutlarının düşünüldüğünden çok daha ciddi olduğunu ortaya koyduğunu yazan İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, çocuklardaki uyuşturucu bağımlılığı üzerinde çalışan bazı akademisyenlerin çocuk bağımlı sayısının 60 bin olabileceği iddiasında bulunduğunu duyurdu.
Britanya'daki kamu hekimlerine göre eroin kullanımı, sağlık açısından ülke halkının önündeki 'saatli bomba' durumunda bulunuyor.
Hükümete ve ailelere acil önlem çağrısında bulunan uzmanlar, hükümetten etkili bir plan dahilinde sorunun çözümüne eğilinmesini, ailelerden ise çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini istedi.
Geçen hafta Glasgow'daki bir ilkokulda okuyan 11 yaşındaki kız çocuğunun eroin kullandığı ortaya çıkmış ve olay bütün Britanya'daki aileleri korkuya sürüklemişti
RADİKAL - 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
AKRA