İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Hava daha da soğuk olacak

Yaşam
|

Hava sıcaklığı tüm yurtta 8-10 derece azalacak. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hafta boyunca kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle okullar Samsun'da iki, Çorum Kütahya ve Kastamonu'da bir gün okullar tatil edildi.

Hava sıcaklığı tüm yurtta 8-10 derece azalacak. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hafta boyunca kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle okullar Samsun'da iki, Çorum Kütahya ve Kastamonu'da bir gün okullar tatil edildi.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bugün ve yarın Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında bütün bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Ege'nin doğu kesimleri, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı etkisini sürdürecek. Trakya, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Batı Akdeniz'de yağış beklenmiyor. Perşembe günü de batı kesimlerde yağış beklenmezken, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karedeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun tamamı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kar devam edecek. Cuma ise Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kar yağışı bekleniyor. Diğer bölgeler ise yağışsız geçecek.

İstanbul'da üç gün kar
Hava sıcaklığındaki azalma, kar yağışları ile kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle yetkililer başta sürücüler olmak üzere vatandaşları uyarıyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde çığ riski devam ediyor. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım ise İstanbul'da kar yağışının üç gün boyunca süreceğini belirterek, "Sıcaklık mevsim normallerinin altına inecek. Rüzgâr zaman zaman poyrazdan kuvvetli esecek" diye konuştu

RADİKAL - 11 ŞUBAT 2026 PAZARTESİ
AKRA