Hafta sonu devam eden yağışlar, 'mesai' günüyle birlikte bitiyor. Hava sıcaklığı, hafta başından itibaren batıdan başlayarak tüm yurtta artacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan Meteorolojik Değerlendirme'ye göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde görülen yağışlar bugün yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürecek. Yağışların bugün Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerde devam etmesi, iç ve doğu bölgelerdeki sıcaklık azalmasıyla birlikte Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şekline dönüşmesi bekleniyor.
Yağışların bugün Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Bugün iç ve doğu kesimlerde 4 ile 6 derece azalacak hava sıcaklığının, hafta başında batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta artması bekleniyor. Bolu Dağı geçidi başta Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik çevrelerinde sis ile kar yağışı nedeniyle sürücülerin tedbirli olmaları istendi.
RADİKAL 19.03.2006






