İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İsrail-Suriye görüşmelerinin 3. turu sona erdi

Türkiye
|

İsrail ve Suriye arasında İstanbul'da yapılan dolaylı görüşmelerin 3'üncü turu sona erdi.

İsrail ve Suriye arasında İstanbul'da yapılan dolaylı görüşmelerin 3'üncü turu sona erdi.

Taraflar, temmuz ayının ikinci yarısında görüşmelerin 4'üncü turu için bir araya gelmeyi kararlaştırdı.
İsrail ve Suriye, görüşmelerin 5'inci ve 6'ncı turunu da ağustos ayında gerçekleştirecek. Taraflar, ağustos ayındaki görüşmelerin, doğrudan mı yoksa dolaylı mı olacağına bu ay içinde karar verecek.
Görüşmelere katılan bir Türk yetkili tarafların temel konuları ele almaya başladıklarını söyledi. Dolaylı görüşmelerin üçüncü turunun sona ermesinin ardından, İsrail'den bir açıklama geldi.
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, görüşmelerin yakın zamanda yüz yüze yapılmak zorunda olduğunu söyledi.
Suriye ile ciddi şekilde görüşüldüğünü belirten Olmert, görüşmelerin uzun süre dolaylı olarak devam edemeyeceğini vurguladı.
Suriye, barış için İsrail'in, iki taraf arasında anlaşmazlık konusu olan Golan Tepeleri'nden çekilmesini şart koşuyor. İsrail de, Şam yönetiminden İran ile arasına mesafe koymasını istiyor.
CNN TURK - 4 TEMMUZ 2008 CUMA
AKRA