Silopi’de Cudi Dağı eteklerindeki daha önce boşaltılan Esenli ile Derebaşı köyleri arasında devriye görevi yürüten güvenlik güçlerine önceki akşam saat 20.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Onur Bakbak ve Jandarma Komando Er Murat Uzun ağır yaralandı. Helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’nde sevk edilen askerlerden Astsubay Onur Bakbak şehit oldu. Tedavi altına alınan er Murat Uzun da tüm çabalara rağmen sabaha karşı şehit oldu. Şehitler Bakbak Çorum’da, Uzun ise Samsun’da son yolculuklarına uğurlandı. Tunceli’nin Geyiksuyu Beldesi kırsalında PKK’nın mayınlı saldırısı sonucu şehit düşen er Samet Akdeniz de dün memleketi Bursa’da düzenlenen törenle toprağa verildi.
Hakkâri’de hareketlilik
Irak sınırından Hakkâri bölgesine sızan teröristlere yönelik önceki gece operasyon başlatıldı. Hakkâri’nin Yüksekova ve Çukurca ilçesinde uçak ve helikopter hareketliliği yaşandı. Yüksekova’nın Irak sınırında bulunan Doski mıntıkası ile Meydan Belek, Kandilli, Kadıköy Yaylası ile Sekran-Şavute bölgesindeki PKK’lılar gece saat 00.30 sıralarında savaş uçakları tarafından bombalandı. Karadan da top atışları yapıldı. Bölgeye dün sabah saatlerinde aralarında korucuların da bulunduğu 50 araçlık konvoyla güvenlik güçleri sevk edildi. Operasyona yaklaşık 500 asker katılıyor. Operasyonun sürdüğü sınır bölgesinde savaş uçakları uçuş yapıyor.
Batman’da Heron düştü
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istihbarat amaçlı kullandığı ve özellikle sınır ötesi operasyonda önemli veri sağlayan Heron adlı insansız hava araçlarından biri dün Batman’da düştü. Heron, keşif uçuşu sırasında merkeze bağlı Demiryolu Köyü Güvercinli Mezrası yakınlarında araziye düştü. Bölge hemen güvenlik şeridine alınırken, düşüş nedeninin araştırıldığı belirtildi. RADİKAL 15 TEMMUZ 2008 SALI






