İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Küresel ısınmaya karşı işbirliği

Yaşam
|

Dünyanın en büyük 22 kenti, sera etkisi yaratan gazların salınımını azaltarak küresel ısınmanın önüne geçebilmek amacıyla işbirliği yapacak. Katılımcı kentler arasında Londra, Pekin ve Berlin’in yanısıra İstanbul da var.

Dünyanın en büyük  22 kenti, sera  etkisine yol açan gazların salınımını azaltarak  küresel ısınmanın önüne geçebilmek  amacıyla işbirliği  yapacak. Katılımcı kentler arasında Londra, Pekin ve  Berlin’in  yanısıra İstanbul da var.

Projeye katılan kentler, enerji tasarrufu  sağlayacak  ürünlerin fiyatlarını ucuzlatmak için ekonomik  güçlerini birleştirmeyi umuyor.

Kent araçlarında  biyolojik yakıt kullanımının artırılması ve trafikle  şehir  ışıklarını daha verimli kullanmaya yarayacak yöntemlerin geliştirilmesi  hedefleniyor.

Projeye katılan kentler arasında Roma,  Londra, Berlin,  Pekin, Mexico City, Toronto ve Seul’un yanısıra  İstanbul da var.

Uzmanlar sera etkisine yol açan gazların  yüzde 75’inin kentlerden  salındığına dikkat çekiyor.

NTVMSNBC  - 3 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE

AKRA