İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Çocuklar karın tadını çıkarsın

Yaşam
|

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için karda oynamalarında yarar olduğu bildirildi.

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için karda oynamalarında yarar olduğu bildirildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, çocukların bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için doğal ortamda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Aşırı koruyucu annelerin hasta olur endişesi ile çocuklarını adeta "cam fanus" içinde yaşattıklarını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, bunun çocukların sağlığı açısından olumsuz etkileri olabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Küçüködük, "Kış aylarında da çocukların rüzgarlı olmayan havalarda karda oynamalarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından yarar var." dedi.

Kış aylarında çocukların dışarı çıkarırken vücut direncinin korunabilmesi için vücut ısısının korunması gerektiğini anımsatan Prof. Dr. Küçüködük, soğuk havalarda çocukların ince ince, kat kat giydirilmelerinin (soğan modeli) vücut ısılarını daha iyi koruyacağını belirtti.

TRT  28.12.2006
AKRA