İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Mücadelemiz artık çok farklı olacak

Türkiye
|

Şırnak’ta 13 askerin şehit olduğu çatışmadan sonra, Lice’de de 1 astsubay şehit oldu, 3 asker yaralandı. Başbakan bugün yapılacak toplantıda “yeni bazı adımlar atılacağını” açıkladı.

Şırnak’ta 13 askerin şehit olduğu çatışmadan sonra, Lice’de de 1 astsubay şehit oldu, 3 asker yaralandı.Başbakan bugün yapılacak toplantıda “yeni bazı adımlar atılacağını” açıkladı.

Şırnak’ta 13 askerin şehit olmasının ardından Diyarbakır’ın Lice ilçesinden bir saldırı haberi daha geldi.Lice’nin kuzeyinde yer alan dağlık kesimde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yola daha önce döşenen mayın patladı.Patlamada 1 astsubay şehit olurken 3 er yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

BAŞBAKAN: BAZI ADIMLAR ATACAĞIZ
Başbakan Erdoğan, olaydan sonra Genelkurmay Başkanı’na gönderdiği başsağlığı telgrafında, “saldırıların terörle mücadeledeki azim ve kararlılığı daha da artırdığını” belirtti.Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya geçerken de, havaalanında gazetecilerin soruları üzerine teröre karşı önlemlerin artık daha farklı yürüyeceğini açıkladı.

Erdoğan şöyle dedi:
“Terörle olan bu mücadele sürecimiz çok daha farklı bir şekilde yürüyecek.Ben de yarın Bakanlar Kurulu’nda arkadaşlarımızla birlikte konuyu tekrar değerlendirerek Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nu toplayıp, kendileriyle arkadaşlarımızın bundan sonraki sürece yönelik neler yapmamız gerektiği hususunu değerlendireceğiz.Ona göre bazı adımları da atacağız.”
Başbakan, gelecek ay ABD’ye gideceğini de hatırlatarak “Bu seyahatte Sayın Başkan’la da bu konuları en geniş anlamda konuşacağız.Ondan sonra da sürece yönelik açıklamalarımızı orada veya döndüğümüzde tekrar yaparız” dedi.

TMYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
Başbakan’ın talimatıyla Terörle Mücadele Yüksek Kurulu bugün acil toplantıya çağırıldı.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başkanlığında yapılacak toplantıda, Başbakan’ın açıkladığı “yeni adımlar” kararlaştırılacak.

ŞEHİTLER GÜL’ÜN ZİYARET ETTİĞİ BİRLİKTEN
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, şehitlerin cumhurbaşkanı seçildikten sonra gittiği Şırnak’ta ziyaret ettiği birlikten olduğunu vurgulayarak, “Hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır” dedi.
Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum.”
NTVMSNBC - 8 EKİM 2007 PAZARTESİ

 




AKRA