Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıkların 8-10 derece düşmesi bekleniyor.
Yağışların bugün kuzeybatı kesimlerde, yarın ise kuzey bölgeler ile Akdeniz kıyılarında şiddetini artırması bekleniyor.
Meteoroloji'ye göre, bugün Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor.
Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında etkili olacağı tahmin ediliyor.
Pazar günü ise Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağış bekleniyor.
Yağışların Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Sivas, Kayseri ve Malatya çevrelerinde etkili olaması, yağışların pazartesi günü de kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.
Sıcaklık 8 - 10 derece düşecek
Açıklamada, hava sıcaklıklarının bugün güney ve batı bölgelerde, pazar günü tüm yurtta 8-10 derece azalmasının, rüzgarın ise pazar günü Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi.
Vatandaşlar ve ilgililer bugün kuzeybatı kesimlerde, pazar günü ise kuzey bölgeler ile Akdeniz kıyılarında etkisini artırması beklenen yağışlar ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı uyarıldı.
DÜNYA BÜLTENİ - 13 EKİM 2007 CUMARTESİ