İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Gurbetçi oyunun maliyeti yüksek

Türkiye
|

Yurtdışında yaşayan vatandaşların seçimlerde 'sandık kurularak' oy kullanması halinde maliyetin 500 milyon YTL'yi bulacağı hesaplandı.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların seçimlerde 'sandık kurularak' oy kullanması halinde maliyetin 500 milyon YTL'yi bulacağı hesaplandı.
 
TBMM Anayasa Komisyonu'nda Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören tasarıyla ilgili kurulan alt komisyon çalışmalarını sürdürüyor. YSK yetkilileri alt komisyona, Türklerin en yoğun yaşadığı ülkelerden Almanya'da yaklaşık 1,5 milyon seçmen olduğunu anımsattı. Türkiye'de her 300 kişi için bir seçim sandığı kurulduğunu ifade eden YSK yetkilileri, aynı uygulamanın Almanya'da da sürdürülmesi durumunda yedişer kişiden oluşan bir sandık kuruluna tasarıda öngörülen 75 günlük oy verme süresi boyunca ödenecek paranın 53 bin YTL'yi bulacağını belirttiler. YSK yetkilileri bu durumda da seçimin maliyetinin 500 milyon YTL'ye çıkacağına dikkat çektiler.
YSK yetkilileri, sandık görevlilerinin ücretlerinin artırılmasının planlandığını, bu durumda maliyetin 1,5 milyar YTL'ye kadar yükselebileceğini söyledi. Bunun üzerine yurtdışındaki vatandaşların oy verebilmesi için tasarıda öngörülen 75 günlük süre 45 güne indirildi. Alt komisyon çalışmalarını bugünkü toplantıyla sürdürecek.
RADİKAL - 11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ
AKRA