Milyonlarca insan din hakkında danışmanlık almak, gerçeklerine tıpatıp benzeyen sanal ibadet yerleri karşısında dua etmek için internete başvuruyor.
“1990’lardaki internet üzerinden din öğrenme akımı esasen bilgisayar düşkünleri, gençler ve teknik işlerle uğraşanlar arasındaydı. Fakat şimdi gerçekten toplumun bir aynası oldu. Din arayışı içinde olanlara yeni bir forum sağlıyor” diyor Hojsgaard.
Sanal ibadet
Birçok inanan için online dini hayat geleneksel olarak kilise, tapınak ve sinagoglardaki törenlerin yerine geçti. Örneğin Sihler Hinduizmin doğduğu Hindistan’ta gerçeğine benzer bir şekilde grafikte tasarlanmış sanal ibadet yerlerinde biraraya geliyorlar ve bu uygulama internet üzerinden dini yaşam kategorisinde birinci konumdadır.
ABD’de ve Avrupa’da yaşayan Hindular, memleketlerindeki tapınaklarda yapılan sabah dualarını canlı izliyorlar.1999’da sadece 14 milyon olan Allah ve dinle ilgili web sayfalarının şimdi yaklaşık 200 milyon olduğunu belirten Hojsgaard, dinle ilgili aramaların internette konu olarak cinsellikle ilgili aramalara şuan rakip olduğunu söylüyor.
DÜNYA BÜLTENİ - 17 MART 2007 CUMARTESİ






