İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Onaydan önce üniversitelerde durum

Türkiye
|

Başörtüsü düzenlemesine yönelik Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesinin ardından üniversitelerde farklı görüntüler ortaya çıktı.

Başörtüsü düzenlemesine yönelik Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesinin ardından üniversitelerde farklı görüntüler ortaya çıktı.  
 
Bazı üniversitelerde öğrenciler başörtüsüyle derslere girdi. Kimi üniversitelerde ise kampuse başörtüsü ile giren öğrenciler, derslere başörtülerini çıkarıp girebildi. Başörtüsü düzenlemesinin ardından üniversitelerde farklı görüntüler yaşandı.
Fırat Üniversitesi'nde yasak devam ediyor. Yetkililer, kendilerine yeni değişikle ilgili yazılı bir emir gelmediği sürece başörtüsü yasağının devam edeceğini bildirirken, okula gelen kız öğrenciler nizamiye girişinde başlarını açarak okula girdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde de benzer görüntüler vardı. Ders kayıtlarını yaptırmak için gelen öğrencilerin başörtülü olarak üniversiteye girişlerine izin verilmedi. Öğrenciler, başlarını açtıktan sonra kayıtlarını yaptırdı.
Bursa'da ise başörtülü öğrenciler Uludağ Üniversitesi kampusuna alındılar ancak bu öğrenciler derslere başlarını açıp girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde herhangi bir sorun yaşanmazken Ankara'daki okullarda öğrenciler başlarını açarak okullarına girdi.
Kocaeli Üniversitesi'ndeyse, kimi başörtülü öğrenciler kampus kapısına geldiklerinde, doğrudan içeri girerken, birçok başörtülü öğrenci henüz anayasa değişikliği yasalaşmadığı için baş örtülerini çıkarıp, peruk ya da şapka takarak kampusa girdi.
Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde ise öğrenciler serbest şekilde fakülte binasına girdi. Fakülte girişinde bekleyen güvenlik görevlileri başörtülü öğrencilere müdahale etmedi. Daha önce kampuse başörtülü olarak alınmayan İlahiyat Fakültesi öğrencilerine de görevliler tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadı.
TRT - 12 ŞUBAT 2008 SALI
AKRA