İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

YSK referandum kararını açıklıyor

Türkiye
|

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 21 Ekim’de yapılacak anayasa değişikliği paketinin halk oylamasının ertelenip ertelenmeyeceğini görüşmek üzere saat 13.25’te toplandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 21 Ekim’de yapılacak anayasa değişikliği paketinin halk oylamasının ertelenip ertelenmeyeceğini görüşmek üzere saat 13.25’te toplandı.

Kurul, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği paketinden 11. Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin 2 geçici maddenin yine bir anayasa değişikliği ile metinden çıkarılmasının ardından ortaya çıkan yeni durumu değerlendirecek. Toplantının ardından verilen kararın açıklanması bekleniyor.Toplantıdan önce soruları yanıtlayan YSK Başkanı Mummer Aydın, “Dün halk oylamasının erteleneceği yönünde sinyaller vermiştiniz” şeklindeki bir yorum ile ilgili olarak, “Öyle bir sinyal vermedim.Öyle yorumlanmış.Ben iki ihtimal söyledim. Zaten ya pazar günü devam edip oylama yapılacak ya da yeni bir takvim yapılacak. İki ihtimalden birisi zaten” dedi.
NTVMSNBC - 17 EKİM 2007 ÇARŞAMBA

AKRA