Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) bölge genelinde borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini kesecek.
Yapılan açıklamada, yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan DEPSAŞ'ın 6 aylık sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013'te bir daha yenilenmemek üzere sona erdireceği, bu kapsamda borcunu ödemeyen Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'te 217 bin abonenin elektriğinin kesileceği belirtildi.
Yeni yıl ile borcunu ödememekte direnen ve kayıtdışı elektrik kullananlara karşı tavizsiz bir mücadele başlatılacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"Geçmiş dönemlerde yeterli ve sıkı denetim uygulanmaması nedeniyle özellikle bölge illerinde yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımı ve borcunu ödememe alışkanlığının, özelleştirme sonrası değişmesinin sağlanabilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Dicle Elektrik bölgesinde bu sebeplerden dolayı elektrik enerjisi kesilen abonelerin, borcunu ödemeden mühürleri kırarak enerji almaya devam etme alışkanlığı dikkat çekici boyutlarda. Bu durum abonelerin ve yasal olmayan biçimde sayaca müdahalede bulunanların can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bunun yanı sıra, ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bu müdahale nedeniyle aboneler, kayıt dışı yani kaçak yollarla elektrik enerjisi kullanmaktan ötürü 'karşılıksız yararlanma' suçunu işlemekten hapis cezası dahi alabiliyor.
Dünya







