İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:16 Güneş06:43 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %64
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İmsak
05:16
Güneş
06:43
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
Giriş Yap

Farkındalık Sergisi Sultanbeyli’de

23.08.2014    |

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformunun hazırladığı eserlerden oluşan Farkındalık Sergisinin açılışı Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVDER) tarafından yapıldı. Hafta başında Sultanbeyli Plato AVM'de yapılan sergi açılışına yoğun bir katılım gerçekleşti.

Günümüz insanının ilgisini Kur’ân-ı Kerîm’e çekmeyi, onları Kur’an’la ve anlamıyla buluşturmayı amaçlayan ve 2007 yılında kurulan Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu göze ve gönle hitap eden çalışmaları halkımızla buluşturmaya devam ediyor.

Geçen yıllarda, “Kur’ân-ı Kerîm’i Anlamıyla Okuyorum” kampanyası düzenleyen platform, bu yıl da Kur’ân-ı Kerîm’den âyet meallerinin yer aldığı sanatsal çalışmalar ve KAB Platformu için usta karikatürist Osman Suroğlu tarafından çizilen Kur’an konulu karikatürlerden oluşan sergiyle farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Açılış konuşmasında söz alan ÇEVDER Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Yalçın, katılımcılara teşekkür ederken, serginin anlam ve önemine işaret etti. Yalçın; “ Bu sergiye, vermek istediği mesajların farklılığından dolayı, farkındalık sergisi diyoruz. Sergimizin kalplerimizde, davranışlarımızda değişime vesile olmasını umuyor, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ise Kur’an-ı Kerim’in verdiği evrensel mesajlar bakımından önemine dikkat çekerek, bu kutlu sözlerin herkes için rehber olduğunu belirtti. Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü; “ Nasıl ki en basit elektrikli aletlerin bile kullanma kılavuzu var, o aletleri sağlıklı ve verimli kullanmak için bu kılavuzlardan yararlanıyoruz. Kur'an-ı Kerim de kendimizi, hayatı tanımamızın yoludur, bizler için kılavuzdur.”

KAB Platformu başkanı Abdurrahman Katlan da konuşmasında platformun kuruluş amaçlarından bahsetti. Katlan; “ Kur'an-ı Kerim her yönüyle anlaşılması, bunun da ötesinde idrak edilip yaşanması gereken ilahi mesajlar bütünüdür. Platformumuz da bu amaçla kurulmuştur. Kur'an-ı Kerim’i anlamak için sahih tercümelerden yararlanmaya ve burada örneğini gördüğümüz çalışmalara ihtiyaç vardır. ÇEVDER yetkililerine ve programda emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Katılımcılar ney dinletisi ve yapılan ikramların eşliğinde, sergilenen eserleri ilgiyle inceledi. Farkındalık Sergisi Kur’ân-ı Kerîm’den âyet meallerinin yer aldığı sanatsal çalışmalarla Kur’an konulu çizgi çalışmaları ve karikatürlerden oluşuyor. Sergi, 31 Ağustos 2014 Pazar akşamına kadar Sultanbeyli Plato AVM’de ziyarete açık olacak.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
Kur'an-ı Kerim Hatimleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close