İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:16 Güneş06:43 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %64
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İmsak
05:16
Güneş
06:43
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
Giriş Yap

AKRA FM’DEN REGAİB KANDİLİ ÖZEL YAYIN AKIŞI

22.04.2015    |

 

Mübarek üç ayların başladığını haber veren kutlu zaman dilimlerinden Regaib Kandilini, AKRA FM’de özel yayın akışıyla idrak ediyoruz.

Sohbetlerden, söyleşilerden ve özel programlardan oluşan yayın akışımızı 23 Nisan 2015 Perşembe günü radyonuz AKRA FM’den gün boyu takip edebilirsiniz.

Server-i Ser Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), mübarek üç aylar ve Regaib Kandili’yle ilgili şöyle buyurmuştur:

Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır.”

Allah’ım! Hakkımızda Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir.

Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez( yani kabul olur): Recebin ilk gecesi (Regaib), Şaban’ın 15. gecesi (Berat), Cuma geceleri, Ramazan bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi."

Receb Allahü Teala’nın günahları mağfiret edeceği aydır. Allahın sevdiği aydır. Receb ayında kavga etmek, kan dökmek yoktur”

Receb büyük bir aydır. Allah o ayda sevapları katlar. Kim Receb ayında 1 gün oruç tutarsa 1 sene oruç tutmuş gibi olur. Kim 7 gün tutarsa ona cehennem kapıları kapanır. Kim 8 gün tutarsa ona 8 cennet kapısı açılır. Kim 10 gün tutarsa gökte bir melek şöyle seslenir: ‘Geçmiş günahların bağışlanmıştır, haydi amele yeniden başla.”

Hz. Hasan (R.A.) Efendimiz buyurdu ki:

Receb ayında oruç tutunuz. Çünkü Receb ayında oruç Allah’ın tövbelerinizi kabul buyurmasına bir sebeptir.”

Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi:

Üç aylar denilen bir nurlu devre, bir manevi hayrü bereket, feyzü fazilet mevsimi başlıyor. Bizler bu yeni fırsatta kendimize çeki düzen vermeli, günden güne sâfileşip yüksele yüksele Şaban'dan Ramazan'a ârifane geçmeli, en sonunda da maddi-manevi ve ruhi bakımdan gerçek bir bayrama ermeliyiz.”

AKRA FM’in Regaip Kandili Özel Programları:

07.30 – 08.00: Ummandan İnciler Regaip Kandili Özel

Mehmed Zâhid Kotku (Rh.A.) Hocaefendi’nin “Oruç Tutmak ve Şükretmek” konulu sohbeti Regaip Kandili münasebetiyle dinleyicilerin istifadesine sunuluyor.

09.30 – 09.45: Günün Sohbeti

Merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin “Regaip Kandili ve Nafile İbadetler” konulu sohbeti dinleyicilerin istifadesine sunuluyor.

09.45 – 10.00: Tarihten İzler Regaip Kandili Özel

Programda Regaip Kandili’nin manası ve önemi anlatılıyor.

10.10 –11.10: İrfan Saati Regaip Kandili Özel

Programda “Regaip Kandilinin ve Üç Ayların Fazileti, Kandili Hakkıyla Değerlendirmek” hakkında çeşitli bilgiler dinleyicilerle paylaşılıyor.

12.10 – 12.30 Başmakaleler Regaip Kandili Özel

Merhum M. Esad Coşan Hocaefendi’nin Başmakaleler-1 adlı eserinde yer alan “Üç Aylarda Tasavvufi Eğitim Gayretleri” adlı makaleleri seslendiriliyor.

13.15- 13.40 İlim Adamları Regaip Kandilini Anlatıyor

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yaren, “Üç Ayların Önemi ve Regaib Kandilinde Yapılacak İbadetler” konusunu anlatıyor.

14.10 – 15.00 Regaip Kandili Özel

Programda üçayların ve Regaip kandilinin faziletleri anlatılıyor

15.00 – 15.45: Hadisler Deryası Regaip Kandili Özel

Merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin 28 Eylül 2000 tarihinde yaptığı “Recep Ayı ve Regaip Kandilinin Faziletleri” konulu sohbeti dinleyenlerin istifadesine sunuluyor.

15.45 – 17.00: İlim Adamları Regaip Kandilini Anlatıyor

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, “Üç Ayların Önemi ve Regaib Kandilinde Yapılacak İbadetler” konusunu anlatıyor.

18.00 – 18.30: Ummandan İnciler Regaip Kandili Özel

18.45 – 19.00: Günün Sohbeti

19.00 –20.00: Regaip Kandili Özel Söyleşisi

Erzurum İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Aslan’ın konuk olduğu programda “Üç Aylar ve Regaip Kandilinin Faziletleri” konuşuluyor.

21.10 – 21.40: Regaip Kandili Özel Sohbeti

Mahmud Esad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi’nin 08 Aralık 1994 tarihinde radyomuza yaptığı “Recep Ayında Tevbe Etmenin Önemi, Regaip Kandilinin Önemi ve Gereğince İdrak Etmek” konulu sohbeti dinleyenlerin istifadesine sunuluyor.

21.45 – 22.00: Başmakaleler Regaip Kandili Özel

Saat 12.10’daki programın tekrarı yayınlanıyor.

22.00 – 23.00: Niyaz Şiirleri

Çeşitli mutasavvıf şairlerin dua ve niyaz şiirleri seslendiriliyor.

24.00 – 01.00: İrfan Saati Regaip Kandili Özel

Saat 10.10’daki programın tekrarı…

03.00 – 04.00: Merhum Esad Coşan Hocaefendi’nin sohbetlerinden derlenen Hadisler Deryası.Hadisler Deryası Özel Sohbeti

AYRICA,

Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi ve Muharrem Nureddin Coşan Hocaefendi’nin kandil tebrikleri AKRA FM’de…

İslam âleminin ve tüm dinleyenlerimizin Regaip Kandili’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz. (Amin)

AKRA FM

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
Kur'an-ı Kerim Hatimleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close