İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:06 İkindi17:02 Akşam20:24 Yatsı22:05 İmsak03:47 Güneş05:35 İşrak06:17
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %70
Türkçe
10 Zilka'de 1445 18 Mayıs 2024 Cumartesi
10 Zilka'de 1445
İşrak
06:17
Öğle
13:06
İkindi
17:02
Akşam
20:24
Yatsı
22:05
İmsak
03:47
Güneş
05:35
Giriş Yap

Dershane değil, 'özel eğitim kursu'

08.08.2015    |

Özel eğitim kurslarında bir sınıfta en fazla 16 öğrenci olacak. Her yaş grubu, kendi yaş gruplarıyla eğitim alacak. Kurslar pazar günleri faaliyet gösteremeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını göz önüne alarak özel eğitim kurslarının nasıl açılacağıyla ilgili kriterlerin ayrıntılı olarak yönetmelikte belirtildiğini açıkladı. Yasada ve yönetmeliklerde "dershane" diye bir kurum tanımının olmadığının altını çizen Avcı, Türkiye'de yapılacak her türlü eğitim ve öğretimin MEB'nın denetiminde ve gözetiminde yapıldığını söyledi.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin "dershaneler" ile ilgili iptal kararının ardından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda geçen yıl yapılan düzenlemede olduğu gibi yeni yönetmelikte de dershane ibaresi yer almadı. "Tanımlar" başlığı altına, bilim grubu, özel öğretim kursu, kişisel gelişim kursu, meslek edindirme ve mesleki gelişim kursu, yetenek kursu, ders yılı ve öğretim yılı ibareleri eklendi.

Yönetmeliğe göre, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe (Felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık) bilim gruplarında, özel öğretim kursları açılabilecek.

Özel öğretim kurslarında her bir program için haftada en az üç, en fazla sekiz saate kadar ders verilecek.

Okullar dışındaki kurumlarda, zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin devam ettiği programlarda eğitimler 07.00 ila 19.00 saatlerinde yapılacak.

Yönetmeliğe göre, temel liselerde ve özel öğretim kurslarında, kurum bünyesinde kendi kategorisinde olmak üzere en fazla 3 bilim grubunun programına izin verilecek.

Lise ve dengi okul mezunlarına yönelik bilim grubu programlarını uygulayan temel liselerde ve özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları en fazla 16 kişi olacak.

Dönüşüm programı kapsamında açılan ortaokullar ile temel liselerin her sınıf düzeyinde kayıtlı öğrenci sayısı toplam kontenjanın yüzde 40'ını geçemeyecek.

Öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilkokul ve ortaokul öğrencileri kayıt olabilecek.

Bu yıl sonuna kadar mevcut binalarında dönüşen özel öğretim kurslarında, 2018-2019 öğretim yılı sonuna kadar, bağımsız bina girişi şartı aranmayacak.

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Dostça Bir Tavsiye
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Dostça Bir Tavsiye
Dostça Bir Tavsiye Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close