İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Yıldırım: Kaza inceleniyor

Türkiye
|

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, düşen Atlasjet uçağıyla ilgili kaza kırım ekibinin oluşturulduğunu, kazanın nedeninin yapılan incelemeden sonra belirlenebileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, düşen Atlasjet uçağıyla ilgili kaza kırım ekibinin oluşturulduğunu, kazanın nedeninin yapılan incelemeden sonra belirlenebileceğini söyledi.

Uçağın teknik ve personel durumu açısından herhangi bir anormal durumun sözkonusu olmadığını belirten Yıldırım, hava şartlarının uçuş açısından son derece uygun olduğunun altını çizdi.
Yıldırım şöyle konuştu:"Gerek hava şartları, gerekse uçağın teknik durumu, personel durumu itibariyle herhangi bir anormal durum sözkonusu değil. Herşey yolunda. Kalkışla ilgili bir gecikme var. Ama bu gecikme ticari nedenlerle."Uçağın, Priştina'dan Atatürk Havaalanı'na hava şartları dolayısıyla geç geldiğini belirten Yıldırım; "Yaklaşık 50 dakika gibi bir gecikmeyle kalkıyor.Isparta'da da kuleyle yapılan muhaberede herhangi bir anormallik yok. Gerekli noktalarda gerekli raporlamayı yapıyor. Ve pisti gördüğünü iniş için alçaldığını söylediği anda irtibat birden kesiliyor. Ve kaza meydana geliyor." diye konuştu.
TRT - 30 KASIM 2007 CUMA
AKRA