İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Marmara'da sağanak bekleniyor

Yaşam
|

İstanbul'un kuzeybatısında devam eden yağışların önümüzdeki saatlerde, kuvvetli rüzgar ile yağmur ve sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

İstanbul'un kuzeybatısında devam eden yağışların önümüzdeki saatlerde, kuvvetli rüzgar ile yağmur ve sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.  
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne göre, İstanbul'un kuzeybatısında süren yağışlar, İstanbul'un Avrupa yakası ve Boğazlar çevresindeki kuvvetli rüzgar ile etkili olacak. 
Yağış nedeniyle, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi. 
Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığının lodosun etkisini kaybetmesiyle yarın Marmara Bölgesi'nden başlamak üzere hafta sonuna kadar tüm yurtta 4 ile 6 derece azalması bekleniyor. 
Bugün Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Denizli, Antalya, Adana ve Mersin ileri başta olmak üzere Marmara'nın güneyi ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde beklenen etkili ve sürekli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgilerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi. 
Rüzgarın bugün Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde güney-güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması tavsiye edildi.
CNN TURK - 11 ARALIK 2007 SALI
AKRA