İstanbul’da 15 Aralık Cumartesi akşamı saat 24.00’ten sonra 1,73 YTL olan taksi açılış ücreti 2 YTL’ye yükseltildi. 1,15 YTL olan kilometre fiyatlandırması ise 1,30 YTL oldu.
Taksici esnafının günü kurtarma derdinde olduğunu görüşünü dile getiren Kaçanoğlu, esnafın LPG, yedek parça, eğitim, sağlık, giyim ve ısınma gibi genel giderlerine ek olarak ruhsat harcı da verdiğini, bu yüzden de “büyük ölçüde mağdur” olduğunu anlattı. Kaçanoğlu, taksici esnafının günlük kazancı ile zor geçindiğini ifade ederek, bu durumların düzeltilmesi için UKOME’den zam talebinde bulunduklarını bildirdi.
Semih Kaçanoğlu, UKOME’nin kararı doğrultunda 15 Aralık Cumartesi akşamı saat 24.00’ten sonra taksi ücretlerinde 1,73 YTL olan açılış ücretinin 2 YTL’ye, 1,15 YTL olan kilometre başına ücretlendirmenin 1,30 YTL’ye, 0,23 YTL olan bekleme ücretinin ise 0,26 YTL’ye yükseltildiğini söyledi.






