İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Kuş gribi uyarısı

Yaşam
|

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Pakistan ve Myanmar'daki kuş gribi haberlerini takiben, ülkelere, kuş gribi konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Pakistan ve Myanmar'daki kuş gribi haberlerini takiben, ülkelere, kuş gribi konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
 
Manila'da bulunan DSÖ'nün Batı Pasifik bölgesi sözcüsü Peter Cordingley , halk sağlığıyla ilgili durumun izlendiğini, erken harekete geçmenin olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi. Cordingley, hastalığın yalnızca bu bölgede değil Batı'da da görüldüğünü, genelde bu aylardan başlayarak nisan ayına kadarki sürenin riskli bir dönem olduğunu belirtti. Bu arada, Güney Asya'da insanlarda kuş gribi vakasının ilk görüldüğü Pakistan'a DSÖ uzmanlarının gittiği belirtildi. DSÖ sözcüsü Gregory Hartl , kuş gribinin insandan insana bulaşma riskinin halen ihtimal dışında olduğunu söyledi.
CUMHURİYET - 18 ARALIK 2007 SALI
AKRA