İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20 İmsak04:39 Güneş06:12 İşrak06:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %67
Türkçe
9 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
9 Şevval 1445
İşrak
06:52
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
Giriş Yap

Karnelerin sonuçları araştırılmalı

08.06.2018    |

Bugün bir eğitim yılı daha sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen, üç aylık yaz tatiline giriyor.

2018-2019 öğretim yılı 17 Eylül’de başlayacak. Karne günü kimi öğrenciler için mutlu, kimileri içinse stresli bir gün. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Dr. Esra Aslan, ailelere karnenin başarının tek göstergesi olmadığını unutmamalarını öneriyor. “İyi karne de, kötü karne de değerlendirilmeli” diyen Aslan’ın ailelere önerileri şöyle:

İyi de kötü de olsa karne notunu konuşun. Hem çocuğun yaptığı işe ilgi göstermek, hem de motivasyonunu sağlamak için bu gerekli. Çalışma ortamı, ek kitaplar, dersleriyle ilgilenmek gibi desteği sağlamanıza rağmen, sorumsuzluktan kötü karne aldıysa, hiçbir şey olmamış gibi davranmayın. Bir yaptırım uygulayın. Bu, çocuğu sevdiği bir şeyden; örneğin, tabletle, internetle vakit geçirmekten mahrum bırakmak olabilir. Ödül-ceza olmadan bir durum düzelmez. Çocuğun öğrenmeme nedenini de araştırın. Öğrenme bozukluğu var mı? Başa çıkamadığı sorunu mu bulunuyor? Rehberlik araştırma merkezlerinden yardım isteyebilirsiniz. Sonraki yıl ne yapılması gerektiğini de şimdiden planlayın.

AİLECE VAKİT GEÇİRİN

"Karne iyiyse, bunu nasıl başardığını tartışın. Tesadüfi mi, planlı çalışma mı var, araştırın. Önemli olan planlı çalışmanın olması. Çocuğunuzla oturup hangi derse nasıl hazırlandığını konuşun. Öğrenme stili üzerinde durun. Kimi ekstra kitap okur, kimi notlar alır. Ona ne yapıp da iyi not aldığı konusunda farkındalık kazandırın.

Dıştan olan ödülü anlamlı bulmuyorum. Ödül 1, 2, 3’üncü sınıflar için hediye olabilir ama 4 ve 5’inci sınıftan itibaren daha anlamlı, içten ödüller düşünülmeli. Bir yere götürmek, müze ziyareti, yeni deneyim faaliyetleri, ailece spor yapmak, yürüyüşe çıkmak gibi. Duygusal anlamı, sosyal birlikteliği olan bir şey yapın. Aileler, her şeyi parayla ölçebiliyor, bu yanlış."

Hürriyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close