Esnaf ve Sanatkarları Derneği (ESDER) Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 72’nci yıl dönümü dolayısıyla Ankara Taceddin Dergahı’nda andı. Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile başlayan anma töreni, Cuma namazı sonrası devam etti. ESDER törene katılan vatandaşlara geleneksel ahi yemeği ve şeker ikram etti.
Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran ise Akif’in tarihimiz açısından büyük bir insan olduğunu ifade ederek, kurum olarak her zaman Akif ile ilgili çalışmalar yaparak yeni nesillere aktarılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Soğuk havada gerçekleştirilen anma töreninde konuşanı ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Milli Şair’in maneviyatçı ve yardımsever kişiliğine dikkat çekerek, bu gün Milli Şair Akif gibi insanları aradıklarını söyledi. Çelikus, Milli Şair’in hayatından bir anekdot aktararak, soğuk bir Ankara günü Akif’in paltosunu arkadaşına vererek kış boyunca paltosuz yaşamasını yardımseverliğin göstergesi olduğunu belirtti. Çelikus, Akif gibi nesillerin yetişmesi için çabaladıklarını da ifade ederek, ahi kültüründe yetişen esnafların da bu ahlak ve kültürde yetişmesini istediklerini dile getirdi.
MİLLİ GAZETE - 27 ARALIK 2008 CUMARTESİ







