Prof. Ahmet Ercan, Sakarya bölgesinde bazı yapıların onarılıp güçlendirilmesi yerine, yıkılıp yeniden yapılmasını daha doğru bulduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Ercan '2013'ten itibaren Sakarya'da 6'nın üzerinde İstanbul'da ise 2015'ten sonra 6.7 şiddetinde iki deprem olabilir' dedi.
Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan dün Toplum Gönüllüleri Vakfı'nca (TOG) Adapazarı'nda gerçekleştirilen 'Deprem' konulu konferansa katıldı.
Konuşmasına 2013'ten sonra Sakarya çukurunda her an deprem olabileceği uyarısıyla başlayan Prof. Ercan 'Hesaplarım doğruysa, Sakarya çukuru 2025'e dek 2 tane 6'nın üzerinde yıkıcı deprem görecek' dedi.
'YIKIP YENİDEN YAPIN' ÖNERİSİ
Prof. Ercan, Sakarya bölgesinde bazı yapıların onarılıp güçlendirilmesi yerine, yıkılıp yeniden yapılmasını daha doğru bulduğunu söyledi.
İstanbul'da en az 2015'e kadar deprem beklemediğini ifade eden Ercan 'İstanbul'un kuzeyini iki deprem bekliyor. Bir tanesi Sivriada önünde 6.3 ve en çok 6.7, diğeri de Marmara Ereğlisi önünde 6.3 olabilir ama 2015 yılına kadar gerçekleşmez' diye konuştu.
DÜNYA BÜLTENİ - 27 ARALIK 2008 CUMARTESİ







